Lufthansa: Συνεχίζονται οι αναταράξεις για το σχέδιο διάσωσης, αισιόδοξος ο Όλαφ Σολτς

Lufthansa: Συνεχίζονται οι αναταράξεις για το σχέδιο διάσωσης, αισιόδοξος ο Όλαφ Σολτς

Οι μετοχές της Lufthansa υποχώρησαν κατά 5,7% σήμερα το πρωί αφού ο CEO της εταιρείας, Κάρστεν Σπορ, δήλωσε ότι ο αερομεταφορέας θα προσπαθήσει να αποφύγει την καθήλωση του στόλου και τη χρεοκοπία, καθώς ο μεγαλύτερος μέτοχος αντιτίθεται στους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος μέτοχος Χάινς Χέρμαν Τίλε θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας για αν συζητήσουν τις αντιρρήσεις του σχετικά με το πακέτο διάσωσης της Lufthansa από το κράτος, σύμφωνα με το Reuters.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο Σπορ αναφέρει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τους μεγάλους μετόχους με «ξεκάθαρο στόχο να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για την εταιρείας μας και όλους τους εμπλεκόμενους πριν την Πέμπτη» όπου πραγματοποιείται έκτακτη συνέλευση των μετόχων.

Το πακέτο διάσωσης θα πρέπει να έχει την έγκριση πάνω από των δύο τρίτων των μετόχων, αλλά ο Τίλε, που έχει μερίδιο 15,5% στην εταιρεία, αντιτίθεται στην απόκτηση μεριδίου 20% από το κράτος και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa.

Εν όψει των συνομιλιών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε, μιλώντας μέσω videolink σε οικονομικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη: «Έχουμε πολύ μια πολύ καλή συζήτηση και μαζί με τη διοίκηση της Lufthansa και το υπουργικό συμβούλιο έχουμε ετοιμάσει μια πολύ καλή πρόταση, ενώ έχουμε επίσης συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», προσθέτοντας «Η Lufthansa ήταν μία πολύ επιτυχημένη επιχείρηση πριν την κρίση κι έτσι θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να τη βοηθήσουμε να επιβιώσει της κρίσης της πανδημίας.