Lufthansa: Η ζήτηση δεν θα απογειωθεί πριν το 2024

Lufthansa: Η ζήτηση δεν θα απογειωθεί πριν το 2024

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa αναμένει ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν το 2024, καθώς η απότομη πτώση λόγω της πανδημίας είχε αποτέλεσμα ζημίες ύψους 1,7 δισ. ευρώ στο τρίμηνο.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρά τις περικοπές δαπανών, η μείωση των επιβατών κατά 96% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, οδήγησε στις μεγαλύτερες απώλειες τριμήνου που έχει καταγράψει ποτέ η εταιρεία στα 67 χρόνια ζωής της.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τομή στην παγκόσμια αεροπορική κυκλοφορία. Δεν περιμένουμε να επιστρέψει η ζήτηση στα προ κρίσης επίπεδα πριν το 2024» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ, προσθέτοντας ότι η Lufthansa θα χρειαστεί «βαθιά αναδιάρθρωση».

Τον προηγούμενο μήνα η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 20% των στελεχών της και θα περικόψει 1.000 διοικητικές θέσεις εργασίας, καθώς θα πρέπει να αποπληρώσει τα 9 δισ. ευρώ της κρατικής βοήθειας που έλαβε και να διαχειριστεί την όλο και βαθύτερη ύφεση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.