7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Λουκέτο σε 100 καταστήματα θα βάλει η Marks & Spencer

Λουκέτο σε 100 καταστήματα θα βάλει η Marks & Spencer

Η Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει μέχρι το 2022 περισσότερα από 100 καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιταχύνοντας το πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης του δικτύου πωλήσεών της.

Πιο αναλυτικά, η Marks & Spencer υπογράμμισε ότι το στρατηγικός σχέδιο περιλαμβάνει την μετακίνηση του 1/3 των πωλήσεών της στο Ίντερνετ, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στο κλείσιμο αρκετών φυσικών καταστημάτων. «Το κλείσιμο καταστημάτων δεν είναι μια εύκολη απόφαση αλλά είναι ζωτικό για το μέλλον της Marks & Spencer», υποστήριξε ο επικεφαλής του τομέα λιανικής της εταιρείας, Sacha Berendji.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία έχει κλείσει μέχρι στιγμής 21 καταστήματα στο πλαίσιο του προγράμματός της για την αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων της και τη μείωση του χώρου που αφιερώνει στον ρουχισμό και τα είδη σπιτιού. Είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα αυτό για πρώτη φορά το 2016.

Σήμερα η Marks & Spencer ανακοίνωσε τις τοποθεσίες άλλων 14 καταστημάτων της που πρόκειται να κλείσουν. Τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν αργότερα.