ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Alibaba επενδύει 400 εκατ. δολάρια στη βιετναμέζικη Masan

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Alibaba επενδύει 400 εκατ. δολάρια στη βιετναμέζικη Masan
hxdbzxy / Shutterstock.com

H Alibaba Group Holding και συνεργάτες της θα επενδύσουν 400 εκατ. δολάρια στη λιανική μονάδα του βιετναμέζικου ομίλου Masan Group, την CrownX, σε μία συμφωνία που σηματοδοτεί την επέκταση του κινεζικού κολοσσού στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, η Alibaba και η Baring Private Equity Asia θα λάβουν το 5,5% της CrownX για 400 εκατ. δολάρια, που σημαίνει ότι η αποτίμηση εταιρείας στα 6,9 δισ. δολάρια, ενώ το μερίδιο Masan θα είναι στο 80,2% μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η CrownX θα συνεργαστεί με τη θυγατρική της Alibaba στη Νοτιοανατολική Ασία, Lazada, πάνω στην επέκταση των online δραστηριοτήτων στο Βιετνάμ.

«Η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση της Lazada στην αγορά, διευρύνοντας τις προσφορές της σε είδη παντοπωλείου, όπως έγινε και με την εξαγορά της RedMart στη Σιγκαπούρη», σημείωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Vey-Sern Ling.

«Οι online αγορές της Νοτιοανατολική Ασίας μόλις ξεκίνησαν να αναπτύσσονται και η Alibaba θα επενδύσει πολύ περισσότερο στον κλάδο μελλοντικά, ειδικά αφού ο ανταγωνισμός στην περιοχή αυξάνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.