Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 17:25

-A +A

Κατεβαίνει τα μεσάνυχτα ο διακόπτης της Χαλυβουργικής

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 17:25
Κατεβαίνει τα μεσάνυχτα ο διακόπτης της Χαλυβουργικής
-A +A

Του Γιώργου Φιντικάκη

Τίτλους τέλους στο σίριαλ της Χαλυβουργικής αναμένεται να βάλει εκτός απροόπτου απόψε τα μεσάνυχτα ο ΑΔΜΗΕ, υλοποιώντας την εντολή της ΔΕΗ να κατέβει ο διακόπτης στο ρεύμα.

Είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από επαφές της ΔΕΗ με τη διοίκηση της βιομηχανίας, δίχως ωστόσο αυτές να καρποφορήσουν, με αποτέλεσμα η πρώτη να ζητήσει από τον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας να τεθούν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την άρση της εκπροσώπησης.

Σαν αποτέλεσμα ο ΑΔΜΗΕ που έχει ήδη γίνει αποδέκτης του αιτήματος της ΔΕΗ, προτίθεται να προχωρήσει στην αποκοπή του μετρητή της ιστορικής βιομηχανίας απόψε στις 23.59, σταματώντας να τη τροφοδοτεί με ρεύμα.

Σήμερα οι οφειλές της Χαλυβουργικής από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος έχουν ανέλθει σε 31,5 εκατ. ευρώ, και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες τον τελευταίο μήνα για επίτευξη συμβιβασμού και ρύθμιση των οφειλών με καταβολή έναντι, όλες απέβησαν άκαρπες.

Είχαν προηγηθεί τη τελευταία τριετία αλλεπάλληλοι «κύκλοι» διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΗ-Χαλυβουργικής, που ωστόσο δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι οφειλές της τελευταίας να διογκώνονται συνεχώς, και η μια παράταση για την εξεύρεση λύσης να διαδέχεται την άλλη, δίχως αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, και εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για το αίτημα των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, σχετικά με τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη του πατέρα τους Κωσταντίνου, δηλαδή ενός διαχειριστή που θα κρατά τα ηνία των επιχειρήσεων, ο ενδοοικογενειακός πόλεμος κορυφώνεται.

Σε χθεσινοβραδυνή τους ανακοίνωση οι αδελφοί Αγγελόπουλοι απαντούν στα όσα είπε ο πατέρας τους Κωσταντίνος στη συνέντευξή του στη “Καθημερινή”, υποστηρίζοντας ότι είναι «αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά».

Στη συνέντευξη του προς την «Κ», ο πατριάρχης της επιχειρηματικής δυναστείας ανέφερε χαρακτηροστικά μεταξύ άλλων για την ενδοοικογενειακή διαμάχη, «τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους, αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν», προσθέτοντας ότι «σε μια οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει».

Όποιος πάντως και να αναλάβει τα ηνία της δυναστείας, είναι σαφές ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό τέλος, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή. Την εικόνα ενίσχυσε ο ίδιος ο Κ.Αγγελόπουλος, ο οποίος έκανε σαφές ότι η καταβολή του μισθού και του δώρου των Χριστουγέννων θα είναι και η τελευταία εκ μέρους του χρηματοδότηση στη Χαλυβουργική.

Στην πράξη, προανήγγειλε το τέλος του ιστορικού εργοστασίου της Ελευσίνας, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή, μιλώντας για αξιοποίησή του με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία, φράση που παραπέμπει στα κατά καιρούς σενάρια για δημιουργία εκεί, ενός τεράστιου χώρου logistics.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα