ΓΔ: 813,67 -1,43 (-0,18 %)

Τζίρος: 24,21 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 813,67 -1,43 (-0,18 %)

Τζίρος: 24,21 εκατ. €   RT

JP Morgan: Η fintech είναι η «πραγματική επανάσταση στην εποχή της Covid-19»

JP Morgan: Η fintech είναι η «πραγματική επανάσταση στην εποχή της Covid-19»

Παρά το ράλι του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, η JP Morgan εκτιμά ότι η άνοδος της Fintech είναι η "πραγματική ιστορία οικονομικού μετασχηματισμού της εποχής Covid-19", τονίζοντας ότι θα κυριαρχήσει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι αναλυτές της τράπεζας δήλωσαν ότι, παρά το τεράστιο ράλι του bitcoin, του ethereum και του dogecoin, τα κρυπτονομίσματα έχουν μια σειρά από ζητήματα που ενδέχεται να τα εμποδίσουν να γίνουν "βασικό πλεονέκτημα".

"Οι τιμές του Bitcoin συνέχισαν να αυξάνονται μετά τις ανακοινώσεις της Tesla, της BNY Mellon και της Mastercard για αποδοχή των κρυπτονομισμάτων", τόνισε η JPMorgan σε σημείωμα της, προσθέτοντας όμως ότι "η καινοτομία της fintech και η αυξημένη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες είναι η πραγματική αλλαγή της εποχής της Covid-19".

"Την ώρα που ο ανταγωνισμός μεταξύ τραπεζών και fintech εντείνεται, η Big Tech διαθέτει τις πιο ισχυρές ψηφιακές πλατφόρμες λόγω της πρόσβασης σε δεδομένα πελατών", τονίζει η τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι τεχνολογικές εταιρείες όπως η Apple και η Google έχουν δείξει αυξημένο ενδιαφέρον στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τελευταία. Η Apple ξεκίνησε τη δική της πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με την Goldman Sachs, ενώ η Google επιτρέπει στους χρήστες της να ανοίγουν ελέγχους λογαριασμών μετά από συνεργασία με την Citigroup.