JD.com, SF, Carlyle, μεταξύ των πλειοδοτών για συμφωνία 1 δισ. δολαρίων με την CJ Group

JD.com, SF, Carlyle, μεταξύ των πλειοδοτών για συμφωνία 1 δισ. δολαρίων με την CJ Group

Οι εταιρείες JD.com, SF και Carlyle υποβάλουν προσφορές για την εξαγορά της κινεζικής εφοδιαστικής εταιρείας του ομίλου CJ Group από τη Νότια Κορέα, για μία συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η CJ Group έχει αναθέσει στην Morgan Stanley την πώληση της εφοδιαστικής εταιρείας CJ Rokin Logistics Supply Chain Co που απέκτησε το 2015 από την CJ Logistics Corp.

Η κίνηση αυτή έρχεται την στιγμή που το ηλεκτρονικό εμπόριο ανθεί στην Κίνα λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ και η κινεζική οικονομία βιώνει μία σταθερή ανάκαμψη από το σοκ της πανδημίας.

Οι πλειοδότες του πρώτου γύρου περιλαμβάνουν εταιρείες ακινήτων και τεχνολογίας, καθώς και ανταγωνιστές αλλά και οικονομικούς επενδυτές, σύμφωνα με τις πηγές.

Η συμφωνία θα μπορούσε να αποτιμήσει την CJ Rokin πάνω από 1,1 δισ. δολάρια, ενώ οι τελικές προσφορές αναμένεται να γίνουν τον Ιανουάριο.

Η συνολική αξία των αγαθών που μεταφέρονται μέσω του κλάδου εφοδιασμών αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 202,5 τρις. γουάν στους πρώτους εννέα μήνες του 2020.