ΗΠΑ: Στο 6,5% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο - Υποχώρησαν τα επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στο 6,5% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο - Υποχώρησαν τα επιδόματα ανεργίας

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε την ανάκαμψη της στο β΄ τρίμηνο, κυρίως χάρη στην κρατική βοήθεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, παρόλα αυτά κινήθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 6,5% σε ετήσια βάση στο τελευταίο τρίμηνο, επίδοση ελαφρά καλύτερη από το 6,4% του πρώτου τριμήνου. Ωστόσο η μεγέθυνση του ΑΕΠ ήταν σημαντικά μικρότερη από το εκτιμώμενο 8,4% του Dow Jones.

Στο ναδίρ της, η οικονομία των ΗΠΑ κατέρρευσε κατά 31,4% στο β' τρίμηνο του 2020, όταν τα πάντα μπήκαν στον «πάγο» και επέστρεψε με ρυθμό 33,4% στο επόμενο τρίμηνο κινούμενη έκτοτε με φυσιολογικούς ρυθμούς.

Παρόλο που η παραγωγή παρέμεινε κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία, το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών δήλωσε ότι η ύφεση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020 έληξε μόλις δύο μήνες αργότερα, η συντομότερη που έχει καταγραφεί.

Ξεχωριστή έρευνα του υπουργείο Εργασίας εμφάνισε ότι οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν στις 400.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 24 Ιουλίου, σε σχέση με τις 424.000 μια εβδομάδα νωρίτερα.