ΗΠΑ: Έως και 23 εκατ. άτομα αναμένεται να μετακομίσουν λόγω τηλεργασίας

ΗΠΑ: Έως και 23 εκατ. άτομα αναμένεται να μετακομίσουν λόγω τηλεργασίας

Οι μεγάλες αμερικανικές πόλεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετακόμιση ενός μέρους των οικογενειών που τις κατοικούν και θα προτιμήσουν την τηλεργασία από λιγότερο πυκνοκατοικημένες και ακριβές περιοχές, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Upwork που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι 14 με 13 εκατομμύρια άτομα σχεδιάζουν να μετακομίσουν.

Η τάση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη, μια που η πανδημία έχει καταστήσει επικίνδυνες τις δημόσιες συγκοινωνίες και την εργασία σε χώρους με πολλά άτομα. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Upwork δήλωσε ότι το νούμερο αυτό δεν ήταν αναμενόμενο.

Αρκετές τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook, το Twitter και η Dropbox έχουν δώσει στους υπαλλήλους τους τη δυνατότητα να επιλέξουν την τηλεργασία σε μόνιμη βάση, κίνηση που, στην περίπτωση που κάποιος εγκαταλείπει μια ακριβή πόλη, μπορεί να συνδέεται και με μείωση μισθού.

Η Upwork πραγματοποίησε δύο ακόμα μικρότερες έρευνες προκειμένου να επιβεβαιώσει αυτή την τάση. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 30.000 άτομα και τα αποτελέσματα των τριών ερευνών καταδεικνύουν ότι το 6,9% με 11,5% των νοικοκυριών σκέφτονται τη μετακόμιση λόγω της τηλεργασίας, ποσοστό που προστίθεται σε όσους θα μετακόμιζαν ανεξάρτητα από τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία.