7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Intesa: Κέρδη 3,3 δισ. ευρώ το 2020

Intesa: Κέρδη 3,3 δισ. ευρώ το 2020

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo παρουσίασε καθαρά κέρδη 3,3 δισ. ευρώ για το 2020, έπειτα από ισόποσες απώλειες στο δ΄ τρίμηνο, κατά το οποίο χρησιμοποίησε την ενίσχυση που της έδωσε η εξαγορά της ανταγωνίστριας UBI για να χρηματοδοτήσει αναδιάρθρωση και το κόστος εξυγίανσης.

Η τράπεζα δήλωσε ότι τα οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης και επιπλέον εσόδων από τη συγχώνευση θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ από το 2024, περισσότερα από το έως τώρα αναμενόμενο, αφού αποφάσισε να αποδεχτεί όλες τις αιτήσεις πρόωρης συνταξιοδότησης από το προσωπικό, που έφτασαν τις 7.200, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 5.000.

Η Intesa Sanpaolo εξαγόρασε το προηγούμενο έτος την υγιέστερη τράπεζα δευτέρου επιπέδου της Ιταλίας, έπειτα από μάχη.

Σύμφωνα με τους ρυθμιστικούς κανόνες, η Intesa χρησιμοποίησε το λογιστικό κέρδος για να απομειώσει δάνεια κατά 1,5 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο και για τα κόστη συγχώνευσης, κάτι που οδήγησε σε απώλειες 3 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Intesa ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 694 εκατ. ευρώ σε μερίσματα φέτος, το ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο των περιορισμών για τη διατήρηση των τραπεζικών κεφαλαίων εν μέσω της πανδημίας.

Πηγή: Reuters