Η Uber εξαγοράζει την Careem έναντι 3,1 δισ. δολαρίων

Η Uber εξαγοράζει την Careem έναντι 3,1 δισ. δολαρίων

Την εξαγορά της Careem Networks ανακοίνωσε η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies έναντι 3,1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Uber θα καταβάλλει 1,4 δισ. δολάρια σε μετρητά και 1,7 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα μετατρέψιμα σε μετοχές της εταιρείας με τιμή 55 δολάρια ανά μετοχή. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η συμφωνία έκλεισε έπειτα από παραπάνω από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών, ενώ η Careem Networks αποτελούσε τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Uber στη Μέση Ανατολή.

Η Careem εδρεύει στο Ντουμπάι και έχει πάνω από 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε 120 πόλεις σε όλη την Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία.

Η συμφωνία όταν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία τεχνολογικής εξαγοράς που έχει γίνει ποτέ στη Μέση Ανατολή και έρχεται λίγο πριν η Uber ανακοινώσει και επίσημα την είσοδό της στο χρηματιστήριο με την αρχική δημόσια προσφορά να υπολογίζεται πως θα ανεβάσει την αξία της εταιρείας στα 120 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία, η οποία αναμένει την έγκρισή της από τις ρυθμιστικές αρχές, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, όπως ανέφεραν οι εταιρείες.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Careem, Mudassir Sheika, θα παραμείνει στη διοίκηση μετά την εξαγορά, ενώ οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν σαν ανεξάρτητες και μετά την εξαγορά.