7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η Toyota ανακαλεί 2,9 εκατ. οχήματα παγκοσμίως για ελαττωματικούς αερόσακους

Η Toyota ανακαλεί 2,9 εκατ. οχήματα παγκοσμίως για ελαττωματικούς αερόσακους

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι ανακαλεί περίπου 2,9 εκατομμύρια οχήματα σε Ιαπωνία, Κίνα, Ωκεανία και άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Corolla Axio sedan και RAV4 SUV crossover λόγω δυνητικά ελαττωματικών αερόσακων, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, η Fuji Heavy Industries, κατασκευάστρια εταιρεία των Subaru, Mitsubishi και των φορτηγών Hino Motors ανακάλεσε επίσης περίπου 240.000 οχήματά της στην αγορά της Ιαπωνίας λόγω του ίδιου εξαρτήματος της Takata που φουσκώνει τους αερόσακους, το οποίο μπορεί να εκραγεί μετά από παρατεταμένη έκθεση σε θερμές συνθήκες.

Όπως επισημαίνει το Reuters, τουλάχιστον 16 θάνατοι έχουν συνδεθεί με την έκρηξη του εξαρτήματος της Takata, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη παγκόσμια ανάκληση που έγινε ποτέ στη βιομηχανία αυτοκινήτων.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι οι τελευταίες ανακλήσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης ανάκλησης της Takata, έπειτα από εντολή των διεθνών αρχών για τις οδικές μεταφορές πέρυσι.

Επιπλέον, η Toyota ανακοίνωσε ότι οι ανακλήσεις αφορούσαν περίπου 1,16 εκατομμύρια οχήματα που είχαν πωληθεί στην Ωκεανία, τη Μέση Ανατολή και σε μικρότερες αγορές της εταιρείας, σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πωλήσεών της, ενώ περίπου 750.000 οχήματα είχαν ανακληθεί και στην Ιαπωνία.

Τα οχήματα που πωλούνται στη Βόρεια Αμερική, τη μεγαλύτερη αγορά της Toyota, δεν εντάχθηκαν στην πρόσφατη ανάκληση, πρόσθεσε η εταιρεία.

Στην παρούσα φάση, η Takata αναζητά οικονομική χορηγία προκειμένου να πληρώσει τα έξοδα που σχετίζονται με τις ανακλήσεις. Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η εταιρεία παραδέχθηκε «ενοχή» σε κακούργημα στις ΗΠΑ, στα πλαίσια συμβιβασμού ύψους 1 δισ. δολαρίων για τα ελαττωματικά εξαρτήματα.