7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η τουρκική Trendyol έλαβε χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολάρια από την SoftBank

Η τουρκική Trendyol έλαβε χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολάρια από την SoftBank
Shutterstock

Η Trendyol, μια τουρκική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που υποστηρίζεται από την Alibaba Group, συγκέντρωσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που περιλάμβανε την SoftBank και δύο κρατικά ταμεία επενδύσεων από χώρες του Κόλπου.

Η αύξηση κεφαλαίου, υπό το Vision Fund 2 της SoftBank και της General Atlantic, ανέβασε την αποτίμηση της εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη σε 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου επωφελήθηκε από την αύξηση των διαδικτυακών αγορών στην Τουρκία, η οποία επιτάχυνε κατά 66% πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου. Η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων της Trendyol, ένα μέτρο των προϊόντων που πωλεί στην πλατφόρμα της, αυξήθηκε κατά περίπου 20 φορές τα τελευταία τρία χρόνια και είναι σε καλό δρόμο να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ανέφεραν άτομα που ήταν εξοικειωμένα με την εταιρεία τον Απρίλιο.

Προ μερικών μηνών άλλωστε έγινε γνωστό ότι, η Alibaba θα ελέγχει το 86,5% των μετοχών μετά από συμφωνία με τους αρχικούς επενδυτές Tiger Global και Kleiner Perkins.

Η Trendyol, που ιδρύθηκε το 2010 από την Ντεμέτ Μουτλού, είναι μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας και άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2020 μέσω ενός ιστότοπου για την εξυπηρέτηση 27 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.