Η Telefonica αναζητά αγοραστές για τη θυγατρική της Zeleris

Η Telefonica αναζητά αγοραστές για τη θυγατρική της Zeleris

Ο ισπανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefonica ψάχνει υποψήφιους αγοραστές για τη μονάδα logistics της, Zeleris, εν μέσω αυξημένης δραστηριότητας στον κλάδο λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα, η Telefonica ανέθεσε την πώληση της Zeleris, που απασχολεί σχεδόν 1.200 άτομα, στη συμβουλευτική Ernst & Young, η οποία αποτίμησε τη θυγατρική εταιρεία στα περίπου 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Εάν η πώληση πραγματοποιηθεί, η απόσχιση από τη θυγατρική της θα σηματοδοτήσει ένα ακόμα βήμα της Telefonica προς τη μείωση του καθαρού της χρέους, μετά την πώληση της Telxius, μίας άλλης μονάδας της εταιρείας, στην American Tower έναντι 7,7 δισ. ευρώ νωρίτερα φέτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα της Telefonica καθησύχασαν τους επενδυτές που ανησυχούσαν για το μέγεθος του χρέους της, παρόλο που η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Λόρα Αμπαλόσο, επισήμανε πως μέχρι και 1 δισ. δολάρια από την πώληση της Telxius θα χρησιμοποιηθούν για πληρωμή μελλοντικών υποχρεώσεων, και όχι για τη μείωση του τρέχοντος χρέους.