Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 19:22

-A +A

Swissport: Αναστέλλει τη λειτουργία της στα αεροδρόμια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 19:22
Αναστέλλει τη λειτουργία της στα αεροδρόμια Αθήνας - Θεσσαλονίκης
-A +A

Σε νέα ανακοίνωση στην οποία ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας της στο Ελευθέριος Βενιζέλος προχωρά η εταιρεία Swissport, λίγες ώρες μετά την προηγούμενη στην οποία γνωστοποίησε τη διακοπή των συμβάσεων έργου που είχε με πολλούς εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωσή της η Swissport, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο AVIAREPS (Sky Express, Terra Creta κ.α.), σημειώνει πως ο κλάδος των αερομεταφορών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, βιώνει παγκοσμίως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Είναι ενδεικτικό ότι τις μέρες αυτές η μείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι μειωμένη πάνω από 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές ημερομηνίες.

Το κόστος για όλους είναι τεράστιο και υποχρεώνει όλες τις εταιρείες του κλάδου να προχωρήσουν σε δύσκολες αποφάσεις ώστε να μπορέσουν σε βάθος χρόνου να διασφαλίσουν τη λειτουργικότητά τους και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων τους.

Για το λόγο αυτό η Swissport προχωρά στην αναστολή των εργασιών της για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μέχρι την ομαλοποίηση της όλης κατάστασης θα εξυπηρετεί βασικές ανάγκες, όπως η συντήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και έκτακτα περιστατικά, οι οποίες θα καλυφθούν από την εκ περιτροπής εργασία του 10% του προσωπικού της.

Είναι σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό για την εταιρεία και κυρίως για τους εργαζόμενούς της ότι ο κλάδος της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων υπάγεται στους τομείς που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Κατά συνέπεια όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας καλύπτονται από τις σχετικές ευεργετικές διατάξεις που έχουν προβλεφθεί στις σχετικές ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως σε προηγούμενη ανακοίνωση η Swissport είχε γνωστοποιήσει πως αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις έργου που είχε με αρκετούς εργαζόμενους, επικαλούμενη τη δραματική πτώση της κίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τομέας των αερομεταφορών από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα