Η Porsche προειδοποιεί για την παγκόσμια έλλειψης ημιαγωγών

Η Porsche προειδοποιεί για την παγκόσμια έλλειψης ημιαγωγών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Όλιβερ Μπλούμε, προειδοποίησε ότι οι καθημερινές δραστηριότητες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσαν να επηρεαστούν τους επόμενους μήνες από τη «πολύ σοβαρή» παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών (μικροτσίπ).

«Το θέμα της έλλειψης ημιαγωγών είναι πολύ σοβαρό, καθώς ολόκληρη η βιομηχανία επηρεάζεται λόγω της μεγάλης ζήτησης ηλεκτρονικών ειδών και της ταχείας ανάκαμψης του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε στο CNBC.

«Είναι πιθανό να επηρεαστούμε επί καθημερινής βάσης, οπότε θα αναλογιστούμε σοβαρά τις επόμενες μέρες και μήνες τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να αναζητήσουμε μακροπρόθεσμα μέτρα», πρόσθεσε.

Η ζήτηση για αυτά τα μικροτσίπ έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν κονσόλες παιχνιδιών, φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις πολύ περισσότερο κατά αυτή την περίοδο.

Τώρα, πολλά από αυτά τα προϊόντα ή εξαντλούνται ή υπόκεινται σε καθυστερήσεις στους χρόνους αποστολής.

Όταν ρωτήθηκε αν η Porsche θα χρειαστεί να επανεξετάσει το μοντέλο της εφοδιαστικής αλυσίδας της, ο Μπλούμ απάντησε: «Ναι. Είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον να σκεφτούμε για την αλυσίδα εφοδιασμού».

Οι μετοχές της Porsche έχουν ενισχυθεί κατά 15% εντός 2021, ωστόσο η γενικότερη μεταβολή τους κατά τους τελευταίου 12 μήνες συνολικά δεν είναι σημαντική.