Η Elliott Management αποκτά μερίδιο στην F5 Networks

Η Elliott Management αποκτά μερίδιο στην F5 Networks

Η επενδυτική εταιρεία Elliott Management απέκτησε μερίδιο στην F5 Networks και είχε συνομιλίες με τη διοίκηση της εταιρείας λογισμικού τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την ενίσχυση της μετοχής της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το ακριβές ποσοστό του μεριδίου της Elliott δεν έχει γίνει γνωστό, αν και βρίσκεται χαμηλότερα του 5%, όριο πέραν του οποίου υπάρχει κανονιστική υποχρέωση γνωστοποίησης, ανέφεραν οι πηγές. Η Elliott είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην F5 Networks, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία αγγίζει τα 8,8 δισ. δολάρια.

Η F5 Networks, που ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είναι μία εταιρεία υπηρεσιών εφαρμογών, που εργάζεται στο παρασκήνιο για να εξασφαλίσει ότι εφαρμογές όπως αυτές του Netflix είναι ασφαλείς και λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο 3,4% από τις αρχές του έτους, αντισταθμίζοντας την απότομη πτώση που προκάλεσε αρχικά η πανδημία του νέου κορονοϊού, αφού τα ισχυρά κέρδη στο τρίμηνο έδειξαν επιταχυνόμενη ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, οι διαχειριστές της Elliott αμφισβήτησαν τις πρόσφατες εξαγορές της Shape Security και της Nginx Software από την F5 Networks, σημειώνοντας ότι η εταιρεία πιθανότατα πλήρωσε περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε, χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική ενσωμάτωσης, ανέφεραν οι πηγές.  

Πηγή: Reuters