Η Darktrace μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με στόχο αποτίμηση 4 δισ. δολαρίων

Η Darktrace μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με στόχο αποτίμηση 4 δισ. δολαρίων

Η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με στόχο αποτίμηση 4 δισ. δολαρίων, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων της και να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Οι νομικές εκκρεμότητες του βασικού της χρηματοδότη της, Mike Lynch, και κάποιων συνεργατών του, δημιουργούσαν αμφιβολίες στη χρηματιστηριακή αγορά για το αν η δημόσια εγγραφή της Darktrace θα προχωρήσει, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας με πελάτες μεταξύ άλλων τις Rolls-Royce και Coca-Cola, αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία.

Η Darktrace, που ιδρύθηκε το 2013 από πρώην κατασκόπους και καθηγητές μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Κέημπριτζ, ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και έχει ακολουθήσει μία συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν από 79,4 εκατ. δολάρια στα 199,1 εκατ. δολάρια κατά την περίοδο από το 2018 έως το 2020.

Πηγή με γνώση του θέματος, που επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι η εταιρεία στοχεύει σε αποτίμηση 3 δισ. στερλινών (4,1 δισ. δολάρια).

«Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή επιθέσεων», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Poppy Gustafsson στο Reuters, χαρακτηρίζοντας τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή της Darktrace στο χρηματιστήριο ως ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία.

«Εστιάζουμε στην ανάπτυξη», πρόσθεσε η ίδια, συμπληρώνοντας όμως ότι «λόγω της λειτουργικής μας μόχλευσης έχουμε ένα εντυπωσιακά υψηλό μικτό περιθώριο κέρδους και τα βασικά θεμέλια της επιχείρησης είναι αποδεδειγμένα βιώσιμα».