Η Creval εξετάζει «όλες τις επιλογές» για την πρόταση εξαγοράς της από την Credit Agricole

Η Creval εξετάζει «όλες τις επιλογές» για την πρόταση εξαγοράς της από την Credit Agricole

Το διοικητικό συμβούλιο της Credito Valtellinese (Creval) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους εξετάζοντας όλες τις στρατηγικές επιλογές, καθώς ετοιμάζεται να γνωμοδοτήσει σχετικά με την προσφορά εξαγοράς που έχει υποβάλει η Credit Agricole.

Η ιταλική μονάδα της γαλλικής Credit Agricole υπέβαλε τον Νοέμβριο προσφορά 10,50 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγορά της ιταλικής τράπεζας, υπολογίζοντας να επενδύσει συνολικά 737 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενη σε σχόλια των συμβούλων της σχετικά με την προσφορά, η Creval τόνισε ένα φορολογικό όφελος περίπου 350 εκατ. ευρώ που θα αποκομίσει η Credit Agricole ως αποτέλεσμα της πιθανής συγχώνευσης το οποίο ανέκυψε μετά την υποβολή της προσφοράς.

Η Ιταλία ενέκρινε τον προηγούμενο μήνα μέτρα για την ενίσχυση της συγχώνευσης τραπεζών τα οποία επιτρέπουν στις τράπεζες που θα προχωρήσουν σε συγχώνευση φέτος να μειώσουν την φορολογική τους επιβάρυνση.

Η Creval είχε ήδη δηλώσει ότι η προσφορά της Credit Agricole δεν ήταν ούτε αναμενόμενη ούτε συμφωνημένη και τόνισε ότι ετοιμάζεται να δώσει μάχη για να εξασφαλίσει υψηλότερη προσφορά για τους μετόχους της.

Αρκετοί μέτοχοι, μεταξύ των οποίων η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Kairos και το επενδυτικό fund Hosking Partners, έχουν ήδη δηλώσει ότι θεωρούν την προσφορά πολύ χαμηλή.

Πηγή: Reuters