Σε ιστορικά υψηλά η Tesla - Πάνω από 500 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

Σε ιστορικά υψηλά η Tesla - Πάνω από 500 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφει η μετοχή της Tesla στη Νέα Υόρκη που χθες έκλεισε στα 521,69 δολάρια και σήμερα κινείται στα προς τα 543 δολάρια με άνοδο κοντά στο 4%. Η κεφαλαιοποίηση των 500 δισ. δολαρίων σε συνδυασμό με το P/E που αγγίζει το 1000x δεν δείχνει να προβληματίζει τους αναλυτές οι οποίοι ανεβάζουν τις τιμές στόχους στα 1000 δολάρια οραματιζόμενοι την μελλοντική πρωτοκαθεδρία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει σημειώσει άνοδο 28% από τη στιγμή που ο δείκτης S&P επιβεβαίωσε την εισαγωγή της και την έναρξη των συναλλαγών από τις 21 Δεκεμβρίου.

Το πρόσφατο ράλι ενίσχυσε επίσης και την καθαρή αξία του ιδρυτή της εταιρείας Έλον Μασκ κατά 7,2 δισ. δολάρια σε 127,9 δισ. δολάρια, επιτρέποντάς του να ξεπεράσει τον Μπιλ Γκέιτς και να κατακτήσει τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η Tesla είναι πλέον αναμφισβήτητα η πλέον πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της είναι πολύ μικρότερη από αυτήν της Toyota, της  Volkswagen ή της General Motors.

Οι μετοχές και άλλων εταιρειών ηλεκτρικών οχημάτων έχουν σημειώσει άνοδο τους τελευταίους μήνες, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε θέσει την ενίσχυση των ηλεκτρικών οχημάτων ως μία από τις προτεραιότητες της προεκλογικής εκστρατείας του.