Η Checkout.com τριπλασίασε την κεφαλαιοποίησή της στα 15 δισ. δολάρια

Η Checkout.com τριπλασίασε την κεφαλαιοποίησή της στα 15 δισ. δολάρια

Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Checkout.com είναι πλέον ο κορυφαίος «μονόκερος» της Ευρώπης, αφού ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 450 εκατ. δολάρια σε επενδύσεις ανεβάζοντας την αξία της στα 15 δισ. δολάρια.

Πριν από επτά περίπου μήνες η εταιρεία είχε συγκεντρώσει 150 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτικό γύρο και η αξία της ήταν περίπου 5,5 δισ. δολάρια. Οι νέες αυτές εξελίξεις την καθιστούν πλέον την τέταρτη σε αξία ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία fintech παγκοσμίως.

Η Checkout.com, που έχει έδρα στο Λονδίνο, επεξεργάζεται πληρωμές για μεγάλους πελάτες όπως η Pizza Hut, η H&M και η Farfetch.

Η εταιρεία αναζητά να κατακτήσει ηγετικό ρόλο στη βιομηχανία πληρωμών που έχει αξία 2  τρισ. δολάρια. Βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την αμερικανική Stripe και την ολλανδική Adyen. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι αυτές οι εταιρείες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την θεαματική ανάπτυξη των ψηφιακών πληρωμών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, που η πανδημία έχει επιταχύνει.

Σημειώνεται ότι οι «μονόκεροι» είναι ιδιωτικών συμφερόντων start-ups με κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια.

.

Πηγή: Reuters