Η Cambridge Analytica υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Η Cambridge Analytica υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Cambridge Analytica, η εταιρεία που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου με τη χρήση προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για πολιτικούς σκοπούς.

Εκπρόσωποι της εταιρείας κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7, για εθελοντική χρεοκοπία, χθες Πέμπτη σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το Reuters, τα περιουσιακά στοιχεία της Cambridge Analytica LLC εκτιμώνται σε 100.000-500.000 δολάρια, ενώ οι υποχρεώσεις της κυμαίνονται μεταξύ 1-10 εκατ. δολαρίων.

Η Cambridge Analytica και η μητρική της SCL Elections Ltd είχαν προαναγγείλει στις αρχές Μαϊου την πτώχευση εξαιτίας ραγδαίας πτώσης στον κύκλο εργασιών τους.

«Η πολιορκία από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης έδιωξε ουσιαστικά όλους τους πελάτες και προμηθευτές της εταιρείας. Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που άφησε την Cambridge Analytica χωρίς καμία ρεαλιστική εναλλακτική να τεθεί η εταιρεία υπό διαχείριση»», είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους.

Οι κατηγορίες για κατάχρηση των δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook τα οποία η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε για να αναπτύξει τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, έπληξαν τις μετοχές του Facebook, προκαλώντας πολυάριθμες επίσημες έρευνες από τις αμερικανικές αρχές.