Η Amazon Γαλλίας αποδέχεται την αναβολή της Black Friday για τις 4 Δεκεμβρίου

Η Amazon Γαλλίας αποδέχεται την αναβολή της Black Friday για τις 4 Δεκεμβρίου

Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να αναβάλει τη φετινή εκπτωτική ημέρα Black Friday στη Γαλλία και να την μεταφέρει στην 4η Δεκεμβρίου, εντασσόμενη έτσι στη γραμμή που έχουν χαράξει κι άλλες εταιρείες στο πλαίσιο του lockdown που θα είναι σε ισχύ στη χώρα έως την 1η Δεκεμβρίου.

«Σήμερα αποφασίσαμε να αναβάλουμε την ημερομηνία του Black Friday, εάν αυτό μπορεί να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα καταστήματά τους την 1η Δεκεμβρίου. Φέτος, η Black Friday θα πραγματοποιηθεί την 4η Δεκεμβρίου», ανέφερε ο επικεφαλής της Amazon Γαλλίας, Φρεντερίκ Ντιβάλ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει νωρίτερα την Πέμπτη πως τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής ήταν υπέρ της αναβολής της Black Friday για μία εβδομάδα.

Ο Μπρυνό Λεμέρ κάλεσε τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο να αναβάλουν την εκπτωτική ημέρα, καθώς οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Ο Λεμέρ θα έχει σήμερα συνάντηση με τους εμπόρους, ώστε να επικυρωθεί η απόφαση.

Το δεύτερο εθνικό lockdown στη Γαλλία επιβλήθηκε την 30η Οκτωβρίου και θα έχει ισχύ ενός μήνα, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Τα μικρά καταστήματα έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται διαδικτυακά.

Με ανακοίνωσή του, το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη ότι η αναβολή κατά μία εβδομάδα της Black Friday θα βοηθήσει στο να «διασφαλιστεί ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι στη Γαλλία υπό συνθήκες μέγιστης ασφάλειας».

Πηγή: Reuters