Η Affirm Holdings συγκέντρωσε 1,2 δισ. δολάρια στη δημόσια εγγραφή της

Η Affirm Holdings συγκέντρωσε 1,2 δισ. δολάρια στη δημόσια εγγραφή της

Η Affirm Holdings Inc, αμερικανική εταιρεία που παρέχει δάνεια για ηλεκτρονικές αγορές, ανακοίνωσε σήμερα ότι στην αρχική δημόσια προσφορά της πούλησε μετοχές στην τιμή των 49 δολαρίων, υψηλότερα από το εύρος της τιμής που είχε αρχικά ορίσει, συγκεντρώνοντας 1,2 δισ. δολάρια.

Η Affirm, που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του PayPal Μαξ Λέβτσιν, είχε σχεδιάσει την πώληση 26,4 εκατ. μετοχών σε τιμή μεταξύ 41 και 44 δολαρίων ανά μετοχή, έχοντας αναβαθμίσει το εύρος της τιμής από 33 έως 38 δολάρια ανά μετοχή τη Δευτέρα.

Η αρχική δημόσια προσφορά της, μία από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ έως τώρα για το 2021, καταδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για νέες μετοχές παραμένει αυξημένο έπειτα από ένα θεαματικό 2020.

Ο Λέβτσιν ίδρυσε την Affirm το 2012 με στόχο να προσφέρει εύκολα προσβάσιμη χρηματοδότηση, απευθυνόμενος κυρίως σε νεαρούς καταναλωτές που προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές και μπορούν έτσι να αποπληρώνουν με μηνιαίες δόσεις. Η εταιρεία παρουσίασε έσοδα 174 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2020, αυξημένα κατά 98% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι καθαρές ζημίες της μειώθηκαν σε 15,3 εκατ. δολάρια από 30,7 εκατ. δολάρια.

Εκτός από τον Λέβτσιν, βασικοί επενδυτές στην Affirm είναι το Founders Fund του Πέτερ Τιλ και οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Khosla Ventures και Lightspeed Venture Funds.

Πηγή: Reuters