ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Η Abbisko σχεδιάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Η Abbisko σχεδιάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
APimages

Η Abbisko Therapeutics Co. μια κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στην ογκολογία, θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η Abbisko, η οποία υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Carlyle Group Inc. και Warburg Pincus, συνεργάζεται με συμβούλους για την εισαγωγή της, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου Bloomberg.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο «κύμα» εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης και βιοτεχνολογίας που εισάγονται στο Χονγκ Κονγκ. Μέχρι στιγμής φέτος επτά εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης έχουν μπει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, συγκεντρώνοντας συνολικά 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Abbisko συγκέντρωσε 123 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς τον Ιανουάριο, με επικεφαλής τους Carlyle, Warburg, OrbiMed Advisors και Lake Bleu Capital. 

Η Abbisko επικεντρώνεται σε φάρμακα σε στοχευμένες θεραπείες στην ανοσο-ογκολογία και έχει δικαιώματα διανομής για αρκετά φάρμακα στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.