Η Ebury στη δεύτερη θέση του Bloomberg για τις πιο επιτυχημένες προβλέψεις ισοτιμίας

Η Ebury στη δεύτερη θέση του Bloomberg για τις πιο επιτυχημένες προβλέψεις ισοτιμίας

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την fintech Ebury ήρθε από το Bloomberg. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι αναλυτές της Ebury είναι δεύτεροι στην κατάταξη για τις επιτυχημένες προβλέψεις της ισοτιμίας EUR/USD καθώς και της ισοτιμίας USD/CNY για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Η εταιρία βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης για το ζεύγος νομισμάτων EUR/USD για το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και στην κορυφή της κατάταξης για USD/CNY για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Αναμφισβήτητα, και τα δυο ζεύγη νομισμάτων βρίσκονται ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα για το Bloomberg. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 64 επιτυχημένες προβλέψεις το προηγούμενο τρίμηνο, η Ebury ανταγωνίζεται ως προς τη διαδικασία αυτήν ευθέως τις μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες. Για την ίδια περίοδο, η εταιρία αναδείχθηκε σε υψηλότερη θέση από 44 άλλους οικονομικούς εκτιμητές. Η κατάταξη του Bloomberg βασίζεται σε τρία κριτήρια: περιθώριο λάθους, timing και κατευθυντική ακρίβεια (directional accuracy).

Ο Chief Risk Officer της Ebury και σχολιαστής του Bloomberg Enrique Diaz – Alvarez δηλώνει: «Ορθώς επιλέξαμε να αγνοήσουμε τους φόβους για ύφεση στην Ευρώπη, καθώς η απώλεια της δυναμικής της μεταποίησης αντισταθμίστηκε από ισχυρή εσωτερική ζήτηση. Αυτή η ζήτηση προκλήθηκε από τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και από συγκρατημένες αλλά σταθερές μισθολογικές αυξήσεις στην ευρωζώνη».

Επιπλέον, η Ebury κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους οικονομικούς εκτιμητές για δώδεκα ακόμη ζεύγη νομισμάτων. Επίσης, με μεγάλη υπερηφάνεια η εταιρία ανακοινώνει ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας για τις πιο επιτυχημένες προβλέψεις ισοτιμίας νομισμάτων για ολόκληρη την Ασία, χάρη στην ακρίβεια των προβλέψεων μας για το κορεάτικο γουόν, το κινεζικό γουάν, το φιλιππινέζικο πέσο και το δολάριο Σιγκαπούρης.