H Toyota επενδύει στη ρομποτική

H Toyota επενδύει στη ρομποτική

Σε συζητήσεις με τη θυγατρική της Google, Alphabet Inc, βρίσκεται η Toyota προκειμένου να αποκτήσει δύο τμήματα ρομποτικής της, όπως αναφέρει το Nikkei και επικαλείται το Reuters.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Boston Dynamics (γνωστή και ως Cheetah) από την Alphabet, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες στο είδος της παγκοσμίως, καθώς και τη Schaft, εγχείρημα πίσω από το οποίο βρίσκονται δύο πρώην καθηγητές του πανεπιστημίου του Τόκιο.

H Toyota αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα αναφέρονταν ότι το τμήμα Toyota Research Institute (TRI), «είναι σε συζητήσεις για πιθανές τακτικές συνεργασίες με εξωτερικούς εταίρους, προκειμένου να δημιουργηθούν ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα και να προωθηθεί η προσπάθεια της εταιρείας για έρευνα και ανάπτυξη».

Ανάκληση 490.000 οχημάτων της λόγω αερόσακων Takata

Την ίδια στιγμή, συνολικά 490.000 οχήματα ανακαλεί η Toyota Motor Corp. σε Ιαπωνία, Κίνα, Ευρώπη και άλλες περιοχές, λόγω της πιθανότητας οι αερόσακοι (που έχουν δημιουργηθεί από την Takata Corp.) να έχουν κατασκευαστικό πρόβλημα, όταν ανοίγουν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί 45.000 οχήματα Lexus στην ιαπωνική αγορά, λόγω των αερόσακων που φτιάχτηκαν το διάστημα 2005-2011. Επίσης, ανακαλεί περίπου 140.000 οχήματα Lexus στην Κίνα, 80.000 οχήματα στην Ευρώπη και 120.000 οχήματα στη Νότια Αμερική και σε άλλες περιοχές. Περίπου 100.000 οχήματα θα ανακληθούν από την αγορά στο Μεξικό, σημείωσε η εταιρεία.

Και άλλες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν προβεί σε ανάκληση οχημάτων τους παγκοσμίως, στον απόηχο του σκανδάλου αερόσακων της Takata.