H start up ηλεκτρικών κινητήρων στην οποία επένδυσαν Μπ. Γκέιτς και Ρ. Ντ. Τζούνιορ

H start up ηλεκτρικών κινητήρων στην οποία επένδυσαν Μπ. Γκέιτς και Ρ. Ντ. Τζούνιορ

Μια start up εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, στην οποία έχει επενδύσει μεταξύ άλλων ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς και ο γνωστός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υπόσχεται μεγαλύτερη αποδοτικότητα των κινητήρων που θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που θερμαίνουν τον πλανήτη.

Η Turntide Technologies, η οποία στην αγορά έναν νέο τύπο ηλεκτροκινητήρα δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει συγκεντρώσει 80 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων funds με επικεφαλής τον ιδρυτή της Microsoft.

Οι νέοι ηλεκτρικοί κινητήρες της Turntide, μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε κίνηση χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες για τη δημιουργία μαγνητικών πεδίων που περιστρέφουν έναν ρότορα γύρω από έναν άξονα. 

Η Turntide επικεντρώνεται επί του παρόντος σε μια εξειδικευμένη αγορά. Αντικαθιστά τους παλιούς ηλεκτρικούς κινητήρες σε συστήματα εξαερισμού σε μεγάλα κτίρια. Η εξοικονόμηση κόστους από τη μειωμένη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σημαίνει ότι εξασφαλίζει την απόδοση της επένδυσης σε μόλις τρία χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2020, η Turntide είχε αντικαταστήσει 5.000 τέτοιους κινητήρες και σκοπεύει να αντικαταστήσει άλλους 50.000 φέτος.

Στα επόμενα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η διερεύνηση της εφαρμογής των κινητήρων της σε αντλίες και συμπιεστές.