8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

H Bespoke του Σ. Θεοδωρόπουλου απέκτησε το 45% της ΙΟΝ

H Bespoke του Σ. Θεοδωρόπουλου απέκτησε το 45% της ΙΟΝ

Την είσοδο της Bespoke συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην ιστορική σοκολατοβιομηχανία ION ανακοίνωσε η εταιρεία με την απόκτηση ποσοστού 45%, σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος στην απόκτηση του ποσοστού, δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη μας χαρά που θα συμμετέχουμε στην εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές για το μέλλον της εταιρείας, των εργαζομένων, των συνεργατών και των καταναλωτών της είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

Σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ Α.Ε. ανέφεραν: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η εταιρεία μας αποκτά έναν συνέταιρο, όπως είναι ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος και θα παραμείνει σε αμιγώς ελληνικά χέρια. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες αξίες, την ίδια ποιότητα και το ίδιο επιχειρηματικό ήθος, που χαρακτηρίζουν την ΙΟΝ στη μακρά ιστορία της».

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά της εταιρείας καθώς η εν λόγω συγκέντρωση δεν παρουσιάζει οριζόντια διάσταση ή κάθετη διάσταση σε καμία σχετική αγορά.