7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

H Acorns μπαίνει στη Wall Street μέσω SPAC αξίας 2,2 δισ. δολαρίων

H Acorns μπαίνει στη Wall Street μέσω SPAC αξίας 2,2 δισ. δολαρίων
Tada Images / Shutterstock.com

Η Acorns ανακοίνωσε τα σχέδιά της για δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω συγχώνευσης με την SPAC Pioneer Merger Corp, σε μία συμφωνία που αποτιμά την εφαρμογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στα 2,2 δισ. δολάρια.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης, θεσμικοί επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Wellington Management, Greycroft, TPG, και κεφάλαια που διαχειρίζεται η Blackrock δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν ιδιωτικά στην εγγραφή.

Η τελευταία αποτίμηση της εταιρείας εκτιμήθηκε στα σχεδόν 1 δισ. δολάρια, ενώ έχει προσελκύσει επενδύσεις από celebrities αλλά και επενδυτικές εταιρείες, όπως οι PayPal Ventures, BlackRock, Ashton Kutcher, Jennifer Lopez και Dwayne Johnson, σύμφωνα με δεδομένα του PitchBook.

«Η Acords δεν είναι μόνο ηγέτης στην κατηγορία της, αλλά και δημιουργός της κατηγορίας. Η πρόταση αξίας για τους επενδυτές βασίζεται σε μακροπρόθεσμη οικονομική ευελιξία χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Pioneer Merger και μέλος του δ.σ. της PayPal, Τζον Κριστοντόρο.

Σύμφωνα με δήλωση της Acorns, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2021.