Goldman Sachs: Εξετάζει εξαγορές για την ενίσχυση της Marcus

Goldman Sachs: Εξετάζει εξαγορές για την ενίσχυση της Marcus

Ο όμιλος Goldman Sachs εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών προκειμένου να ενισχύσει την τραπεζική μονάδα της Marcus, αφού η εταιρεία της Wall Street επιβράδυνε την ανάπτυξη δανείων και καταθέσεων το προηγούμενο έτος στον απόηχο της πανδημίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η διοίκηση της Goldman έχει θέσει τον πήχυ πολύ ψηλά για οποιοδήποτε συμφωνία ώστε αυτή να είναι μεγάλη και με δυνατότητα μεταμόρφωσης, σύμφωνα με τις πηγές, που ανέφεραν ότι οι ειδικοί της τράπεζας διερευνούν «διάφορες ιδέες».

Ένα πεδίο ενδιαφέροντος αποτελεί η ψηφιακή τραπεζική. Η πανδημία έχει ενισχύσει την πίστη της διοίκησης ότι η διαδικτυακή δραστηριότητα θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου και ο ρόλος των υποκαταστημάτων θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται. Ως αποτέλεσμα αυτού του σκεπτικού, απορρίπτουν κάθε πιθανή συμφωνία που θα περιλαμβάνει την εξαγορά υποκαταστημάτων. Όπως δήλωσε μία από τις πηγές, η τράπεζα θα θεωρήσει ελκυστικές ψηφιακές επιχειρήσεις που φέρνουν νέους πελάτες ή καινοτόμες τεχνολογίες.

Όταν η Goldman παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου την Τρίτη, αναμένεται να δηλώσει ότι η αύξηση των δανείων στη λιανική τραπεζική της, που περιλαμβάνει την Marcus, ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο.

Η τράπεζα είναι πιθανό να προειδοποιήσει ότι ο στόχος που έχει θέσει για αύξηση των καταναλωτικών δανείων και των λογαριασμών πιστωτικών καρτών σε πάνω από 20 δισ. δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια, από 7 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο του 2020, ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί αν η οικονομική ύφεση συνεχιστεί.