Goldman Sachs: Άλμα 153% στα κέρδη του δ' τριμήνου

Goldman Sachs: Άλμα 153% στα κέρδη του δ' τριμήνου

Με θηριώδες άλμα 153% των κερδών της ολοκλήρωσε το τέταρτο τρίμηνο του 2020 η Goldman Sachs λαμβάνοντας ώθηση από τις εντυπωσιακές επιδόσεις κυρίως στον τομέα του trading σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός γίγαντας της Wall Street είδε τα κέρδη προς διανομή στους μετόχους της να ανέρχονται σε 4,36 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του έτους, από τα 1,72 δισ. δολάρια που είχε εμφανίσει κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σε αυτό το πλαίσιο τα κέρδη ανά μετοχή εκτινάχθηκαν στα 12,08 δολάρια από τα 4,69 δολάρια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv εκτιμούσαν ότι θα κυμαίνονταν στα 7,47 δολάρια.

Παράλληλα, στα έσοδα της Goldman ανήλθαν στα 11,74 δισ. δολάρια καταγράφοντας αύξηση κατά 18%.

Σημειώνεται πως η απόδοση της Goldman ακολουθεί τα ευρύτερα κέρδη του κλάδου trading που εμφάνισαν οι τράπεζες της Wall Street, με την JPMorgan Chase να έχει παρουσιάσει επίσης ισχυρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, καθώς οι όγκοι στις αγορές παρέμειναν σταθερά υψηλοί.

Η Goldman επωφελήθηκε επίσης από την επίπεδου ρεκόρ δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη από τα τέλη έκδοσης μίας σειράς IPO υψηλού προφίλ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκείνες των Airbnb, Doordash, Lufax και Root.