Γερμανία: Επιστροφή της οικονομίας στα προ-κρίσης επίπεδα το 2022

Γερμανία: Επιστροφή της οικονομίας στα προ-κρίσης επίπεδα το 2022

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε σήμερα ότι στόχος του είναι να επιστρέψει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στα προ-κρίσης επίπεδα στο β' εξάμηνο του 2022.

«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» είπε σε δημοσιογράφους ο Αλτμάιερ, προσθέτοντας ότι στοχεύει να ξαναρχίσει η ανάπτυξη στη Γερμανία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες ένα πακέτο τόνωσης ύψους 130 δισ. ευρώ για την ανάρρωση της Γερμανίας από την πανδημία.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο από την ίδρυση της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας το 1949.

«Η οικονομία δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο» πρόσθεσε. «Κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα περάσουμε δύσκολες στιγμές μαζί. Υπάρχει φως το τέρμα του τούνελ».

«Ο στόχος μου, ο στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι να επιστρέψουμε στον δρόμο της ανάπτυξης μέσα στο τρέχον έτος – στο δεύτερο εξάμηνο του έτους – να έχουμε σημαντική δυναμική ανάπτυξης γύρω στο 5% το επόμενο έτος και να ανακτήσουμε την ισχύ που είχαμε πριν την πανδημία έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 το αργότερο», είπε.