Ford: Απώλειες στο τρίμηνο - Ενισχύει τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα

Ford: Απώλειες στο τρίμηνο - Ενισχύει τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα

Η Ford Motor ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπερδιπλασίασε το χρηματικό ποσό που σκοπεύει να επενδύσει στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα στα 29 δισ. δολάρια, παρόλο που παρουσίασε καθαρές απώλειες στο δ΄ τρίμηνο ύψους 2,8 δισ. δολαρίων.

Η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών είναι πιθανό να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής κατά 10%-20% στο α΄ τρίμηνο, με αποτέλεσμα ζημία 1 με 2,5 δισ. δολαρίων στα λειτουργικά κέρδη.

Για το 2020, η Ford παρουσίασε καθαρή ζημία 1,3 δισ. δολαρίων. Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε κέρδη μεταξύ 600 εκατ. και 1,1 δισ. δολαρίων για το σύνολο του έτους.

Στο δ΄ τρίμηνο η εταιρεία παρουσίασε καθαρές απώλειες 2,8 δισ. δολάρια ή 70 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με απώλειες 1,7 δισ. δολαρίων ή 42 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο. Το τρίμηνο αυτό περιλάμβανε αρκετές χρεώσεις σχετικές με ανάκληση οχημάτων, συντάξεις, και το κλείσιμο των εργοστασιακών λειτουργιών της εταιρείας στη Βραζιλία.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη θα ανέλθουν σε 8 με 9 δισ. δολάρια το 2021, σε σύγκριση με 2,8 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Η πρόβλεψη αυτή υπερβαίνει τις εκτιμήσεις της Wall Street που κάνουν λόγο για 6,9 δισ. δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα της Ford, εν μέσω πανδημίας, μειώθηκαν σε 127 δισ. δολάρια από 156 δισ. δολάρια το 2019.

Η Ford έκλεισε το τρίμηνο με περίπου 31 δισ. δολάρια σε μετρητά και ρευστότητα 47 δισ. δολαρίων.