Ευρωζώνη: Σε υψηλό έξι μηνών η οικονομική δραστηριότητα

Ευρωζώνη: Σε υψηλό έξι μηνών η οικονομική δραστηριότητα

Μια... απροσδόκητη επιτάχυνση σημείωσε η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης και βρέθηκε σε υψηλό έξι μηνών τον Φεβρουάριο, με τον κλάδο των υπηρεσιών να αποδεικνύεται ανθεκτικός καθώς ο βιομηχανικός βραχίονας της Γηραιάς Ηπείρου αντιμετώπιζε τις προκλήσεις μεταξύ άλλων και της επιδημίας του κορονοϊού.

Η έρευνα της IHS Markit ήρθε μια μέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουις ντε Γκίντος, ότι η σχετικά ισχυρή αγορά εργασίας και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Πρόκειται για μια απόδειξη ενός επιχειρήματος που διατυπώθηκε εδώ και πολύ καιρό από την ΕΚΤ, ότι η εγχώρια ισχύς παρέχει δημιουργεί αναχώματα στους παγκόσμιους κινδύνους.

"Η διεύρυνση καθοδηγείται από την ευπρόσδεκτη ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. "Ωστόσο, η μεταποιητική βιομηχανία δείχνει επίσης ενθαρρυντικά σημάδια εξόδου από την ύφεση που μαστίζει τους παραγωγούς περισσότερο από ένα χρόνο".