Eurobank Equities: Βλέπει ράλι 48% για την Mytilineos, νέα τιμή στόχος στα 22 ευρώ

Eurobank Equities: Βλέπει ράλι 48% για την Mytilineos, νέα τιμή στόχος στα 22 ευρώ

Ισχυρό ράλι έως και 48,2% με οδηγό το αλουμίνιο αναμένει για τον τίτλο της Mytilineos η Eurobank Equities, αναβαθμίζοντας την τιμή στόχο της μετοχής στα 22 ευρώ από τα 18,7 προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy και την κατατάσσει στα top picks της παρά την πτώση που έχει σημειώσει από τα τέλη Αυγούστου.

Ειδικότερα, σε σημερινή της έκθεση η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μετοχή της Mytilineos έχει εμφανίσει απώλειες 8% έκτοτε με φόντο τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η ενεργειακή κρίση τις ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου, αναφέροντας όμως χαρακτηριστικά ότι η αγορά δείχνει να αγνοεί παντελώς το ράλι των τιμών του αλουμινίου που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά και αποτελούν τομέα της εταιρείες που συνεισφέρει άνω του 50% των EBIDTA της.

Δεδομένου δε ότι η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί, η Eurobank Equities προβλέπει ότι η ζήτηση για αλουμίνιο θα αυξηθεί περαιτέρω την ώρα που η προσφορά θα παραμένει περιορισμένη, εκτιμώντας τελικά ότι για το τμήμα μεταλλουργίας της Mytilineos αυτό θα σημάνει ανάπτυξη των EBIDTA του κατά 24% την περίοδο 2020-2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές της Eurobank Equities αναμένουν σταθερά ανοδική πορεία στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών του ομίλου Mytilineos.

Συγκεκριμένα η εκτίμησή τους ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου θα φθάσουν φέτος στα 347,2 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν στα 490,3 εκατ. το 2022 και στα 578 εκατ. το 2023, ενώ τα καθαρά κέρδη που φέτος αναμένονται στα 153,2 εκατ. ευρώ θα εκτιναχθούν στα 260,5 εκατ. το 2022 και στα 311,6 εκατ. το 2023.