ΕΤΕ: Υπεβλήθησαν δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

ΕΤΕ: Υπεβλήθησαν δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

Την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που υπαγορεύεται από το εγκεκριμένο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του ομίλου, ανακοίνωσε και επίσημα η Εθνική Τράπεζα. 

Όπως σημειώνει η ΕΤΕ, η τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις από τα αρμόδια εταιρικά της όργανα.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει το liberal.gr, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πως θα επιλεγεί ο προτιμώμενος ενδιαφερόμενος, ο τελικός νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα - πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και πριν το Πάσχα - με την Εθνική Ασφαλιστική να περνά σε ξένα χέρια μέσα στον Απρίλιο.

Πηγές προσκείμενες στη διαδικασία κάνουν λόγο για ένα «σύνθετο» deal. Ο επενδυτικός κολοσσός Fosun και τα λιγότερο γνωστά σχήματα Gongbao και Wintime είναι οι Κινέζοι που δίνουν μέχρι τέλους τη μάχη για την Εθνική Ασφαλιστική. Στα φαβορί συγκαταλέγεται, ωστόσο, η κοινοπραξία των Ελληνοαμερικανών επενδυτών John Calamos, Αριστείδη Χαλικιά και του ομίλου Exin που έχει εξαγοράσει το μερίδιο της AIG στην AIG Ελλάς.