Έσοδα 200 εκατ. ευρώ για τη Huawei στην Ελλάδα το 2019

Έσοδα 200 εκατ. ευρώ για τη Huawei στην Ελλάδα το 2019

Έσοδα 200 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 2019 η Huawei στην Ελλάδα. Η εταιρεία φέτος κλείνει 15 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά και σύμφωνα με τα στελέχη της, η εταιρεία ενισχύει την μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή και οδηγεί περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής αγοράς.

Η Huawei στην Ελλάδα απασχολεί 120 εργαζόμενους στην Ελλάδα ενώ η έμμεση και προκαλούμενη απασχόληση ξεπερνά τους 500 εργαζόμενους. Η εταιρεία παρέχει λύσεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, στις επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και στους καταναλωτές προσφέροντας κυρίως τερματικά (δρομολογητές, κινητά τηλέφωνα, ρολογια κ.ά.). Στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας η εταιρεία αναφέρει ότι κατατάσσεται Νο 3 στην Ελληνική αγορά.

Σύμφωνα στοιχεία της πρόσφατής έκθεσης της Oxford Economics τίτλο «Ο οικονομικός αντίκτυπος της Huawei στην Ελλάδα», οι δραστηριότητες της κινεζικής εταιρείας στη χώρα μας συνέβαλαν το 2019 στο ελληνικό ΑΕΠ ποσό ύψους 36,4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,5% μεταξύ του 2015 και του 2019.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει άμεσα ή έμμεσα περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας. Η μέση ετήσια αύξηση της απασχόλησης που παρέχεται από την εταιρεία είναι 18,9% ενώ κάθε χρόνο συμβάλει με φόρους της τάξης των 26-27 εκατ. ευρώ ή στο 0,03% των συνολικών φορολογικών εσόδων. Η Huawei Ελλάδος ακόμη συμμετέχει από το 2014 στο πρόγραμμα «Seeds for the Future», που διοργανώνει ο Όμιλος Huawei στην Κίνα δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα.

««Η Huawei είναι ένας μακροχρόνιος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας, όπου για περισσότερα από 15 χρόνια παρέχει συνεχώς και απρόσκοπτα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στην ελληνική αγορά και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα», σχολίασε ο επικεφαλής της Huawei στα Νότια Βαλκάνια, Τζάκι Τσεν (Jacky Chen). «Και σε αυτό το μήκος κύματος», πρόσθεσε, «θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί και να προσφέρει στην Ελληνική αγορά κορυφαίες λύσεις και προϊόντα επενδύοντας όχι μόνο στο παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, στο μέλλον με απώτερο στόχο να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Αναφορικά με τις δραστηριότητες ΤΠΕ στην χώρα μας, η Huawei θα παραμείνει αφοσιωμένη στην Ελληνική αγορά ως πελατοκεντρική και θα συνεχίσει να προσφέρει τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ για να βοηθήσει στον οικονομικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Απώτερος στόχος είναι η ενεργοποίηση της ίσης πρόσβασης σε συνδεσιμότητα παντού στην Ελλάδα για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος καθώς και η καθολική πρόσβαση στις δεξιότητες ΤΠΕ.

Αναφερόμενος στην τεχνολογία 5G η εταιρεία εκτίμησε ότι στην Ελλάδα από 72 χιλ. τηλέφωνα που υπήρχαν στο γ’ τρίμηνο του 2020, στο τέλος του 2022 θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατ. συσκευές. Οι αποστολές (shipments) κινητών τηλεφώνων 5G στην Ελλάδα, από 10% που αντιστοιχούσαν στο γ’ τρίμηνο του 2020, θα ξεπεράσουν το 40% μέχρι το 2022.