ΓΔ: 896,66 1,96 (0,22 %)

Τζίρος: 50,52 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,66 1,96 (0,22 %)

Τζίρος: 50,52 εκατ. €   RT

Epic Games: Στα 28,7 δισ. δολάρια η αποτίμηση της μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης

Epic Games: Στα 28,7 δισ. δολάρια η αποτίμηση της μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης

Η Epic Games, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εξασφάλισε 1 δισ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης κάτι που ανεβάζει την αξία της στα 28,7 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα 200 εκατ. δολάρια αντλήθηκαν από τη Sony, η οποία είχε επενδύσει για πρώτη φορά στην εταιρεία πέρυσι. Άλλοι επενδυτές που συμμετείχαν στο γύρο είναι οι Appaloosa, Baillie Gifford και Fidelity.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony Group Corporation δηλώνει την εμπιστοσύνη της στην Epic Games, καθώς τον Ιούλιο του 2020 επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια ακόμα, αποκτώντας μετοχικό μερίδιο 1,4% στην εταιρεία. Όπως είχαν δηλώσει τότε και οι δύο, η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν στρατηγικής φύσεως και έγινε προκειμένου να αναπτυχθεί η ήδη υπάρχουσα σχέση τους.

“Είμαστε ευγνώμονες στους νέους και τους υπάρχοντες επενδυτές μας που υποστηρίζουν το όραμά μας”, δήλωσε ο Τιμ Σουίνι, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Epic Games. “Η επένδυσή τους θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τη δουλειά μας γύρω από την οικοδόμηση διασυνδεδεμένων κοινωνικών εμπειριών στο Fortnite, το Rocket League και το Fall Guys, καθώς και να ενισχύσουμε τους δημιουργούς παιχνιδιών με το Unreal Engine, τις Epic Online Services και το Epic Games Store”, πρόσθεσε.

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στη βιομηχανία των video games χάρη στο Fortnite αλλά και στην Unreal, την πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών πάνω στην οποία τρέχουν μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια του κόσμου. Η εταιρεία παράλληλα έχει το δικό της online store για video games, το οποίο ανταγωνίζεται το Steam.