7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Επενδύσεις τεχνολογίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Επενδύσεις τεχνολογίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Παρά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, η οποία είχε σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Vodafone Ελλάδας συνέχισε τις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές, ενεργοποίησε και χτίζει το δίκτυο 5G και πλέον προχωρά σε επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή, κατασκευάζοντας 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία. 

Η Vodafone Ελλάδας, η οποία έδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας τους πελάτες της και αυξάνοντας, μάλιστα τις επενδύσεις της σε ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες, στην σε επέκταση Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού προγράμματος 2021 – 2025, ύψους 600 εκατ. ευρώ, η Vodafone θα προχωρήσει στην κατασκευή 150.000 νέων γραμμών FTTH, που έρχεται να προστεθεί στο έργο ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς που έφερε δίκτυα FTTH και FTTC σε περισσότερα από 500 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Vodafone ολοκλήρωσε τις γεωτεχνικές μελέτες και ξεκίνησε την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου της στο Αιγαίο, το οποίο σε συνδυασμό με το δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο που θα κατασκευάσει στο Ιόνιο, θα φέρει νέες τεχνολογικές δυνατότητες, σε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 11 ελληνικών νησιών. Η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου στο Αιγαίο θα ολοκληρωθεί σε ένα έτος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα συνδέσει αφ’ ενός την Αττική με νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και την Κρήτη και αφ’ ετέρου την Κέρκυρα με την ηπειρωτική χώρα και θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Αυτές οι σημαντικές επενδύσεις αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ύψους 600 εκατ. ευρώ με ορίζοντα τα επόμενα πέντε χρόνια, στις οποίες θα πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη επένδυση 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος, προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του 5G.  

Δίπλα σε γυναίκες επιχειρηματίες και ανέργους

Η ψηφιοποίηση της Ελλάδας, αλλά και η ανάγκη να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες ισότιμα στην ψηφιακή αυτή μετάβαση, συμβάλλοντας στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρες όσο είναι σήμερα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Vodafone υλοποιεί έμπρακτα τον εταιρικό της σκοπό για μία ψηφιακή κοινωνία του αύριο, μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με στόχο να συμμετέχουν όλοι ισότιμα στην επόμενη μέρα.

Μία τέτοια πρωτοβουλία είναι το WomenInBusiness.Connected. Η Vodafone, υλοποιώντας τη βαθιά της πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας μπορεί να επιτύχει σπουδαία πράγματα, στέκεται δίπλα στις γυναίκες επιχειρηματίες, τις βοηθά να αξιοποιήσουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τους προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες αιχμής, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με δύο έρευνες που εκπόνησε η Vodafone, είναι γεγονός ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα στις επιχειρήσεις τους, σε σχέση με το σύνολο της αγοράς. Ωστόσο, μόλις 4 στις 10 αισθάνονται ασφαλείς για τις ικανότητές τους ως επιχειρηματίες. Επιπλέον, ενώ αναγνωρίζουν την αξία της τεχνολογίας στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους, αισθάνονται ανασφαλείς με τη χρήση της και περιορίζουν τη δυναμική τους.

Για αυτόν τον λόγο, η Vodafone στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με την πρωτοβουλία WomenInBusiness.Connected και στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα επιχειρηματία που την χρειάζεται, υποστηρίζοντας την προσπάθειά της να κατακτήσει την τεχνολογία και να αναπτύξει την επιχείρησή της και προσφέροντας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες δωρεάν για έναν χρόνο.

Μία άλλη τέτοια πρωτοβουλία ήταν το Jobseekers.Connected, μια σειρά ολοκληρωμένων ενεργειών, που στηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί, με δωρεάν απεριόριστα data στο κινητό, ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και καθοδήγηση με σύγχρονες πρακτικές για σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η Vodafone προσφέρει το ολοκληρωμένο πακέτο ενεργειών Jobseekers.Connected που στόχο έχει να υποστηρίξει έμπρακτα όσους αναζητούν εργασία για να κάνουν μια νέα αρχή στην αγορά εργασίας. Με την πρωτοβουλία αυτή η Vodafone υποστηρίζει έμπρακτα όσους κάνουν μια νέα αρχή στην αγορά εργασίας με παροχές που τους κρατάνε σε διαρκή επαφή με την αγορά, συνδυάζοντας ειδική προσφορά με δωρεάν απεριόριστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, δωρεάν πρόσβαση σε μαθήματα εξέλιξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, καθώς και προγράμματα δωρεάν επαγγελματικής καθοδήγησης.