Εννέα οι «μνηστήρες» για το Λιμάνι Ηρακλείου

Εννέα οι «μνηστήρες» για το Λιμάνι Ηρακλείου

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εννέα ενδιαφερόμενα μέρη συγκέντρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για το (κατ΄ ελάχιστο) 67% του οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.).

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • OLETE LMITED
  • Κοινοπραξία «GRAY PIER HERAKLION PORT», αποτελούμενη από τις εταιρείες ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και FHL. H. ΚΥΡΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.
  • Κονοπραξία GRIMALDI EUROMED S.p.A. – ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • Κοινοπραξία PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED - GPH CRUISE PORT FINANCE LTD
  • Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ - ATTICA GROUP
  • Κοινοπραξία ΓΕΚ ΓΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝ Α.Ε. – GOLDENSTEP SHIPPING LIMITED
  • ΟΛΘ Α.Ε.
  • ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένος Ηρακλείου.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις όπως ανέφερε και νωρίτερα το Liberal, η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με την προεπιλογή των σχημάτων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη του πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου πλέον του δικαίωματος αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2063, έχει επίσης διαχειριστικές αρμοδιότητες των:

 α) του παλαιού Ενετικού λιμένα, 

β) του λιμένα Λινοπεραμάτων και 

γ) των τριών αλιευτικών καταφυγίων: Λούτρα, Κερατόκαμπος και Άρβη.

Διαβάστε ακόμηΣήμερα οι προσφορές για το Λιμάνι Ηρακλείου – Οι διεκδικητές και η προίκα του ΟΛΗ