7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

'Εκτακτη είσοδος της Alpha Bank στον MSCI Global Standards από τις 14 Ιουλίου

'Εκτακτη είσοδος της Alpha Bank στον MSCI Global Standards από τις 14 Ιουλίου

Επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι πληροφορίες για είσοδο των μετοχών της Alpha Bank στον MSCI καθώς νωρίτερα ο οίκος έκανε γνωστό ότι μια ημέρα μετά την είσοδο των νέων μετοχών της στο ταμπλό, στις 14 Ιουλίου,  η τράπεζα μπαίνει στον MSCI Gloabl Standard. Από την εισαγωγή αναμένονται εισρόες 170 εκατ. τεμαχίων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.. Η σχετική φημολογία ήταν έντονη σήμερα στην αγορά, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράψει άλμα 10,14% στα 1,10860 ευρώ, ενώ διακίνησε 37,5 εκατ. τεμάχια. Σχετική εκτίμηση είχε κάνει νωρίτερα και η  JP Morgan.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του MSCI, αλλαγές στον αριθμό μετοχών που προκύπτουν από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 5%, 10%, ή 25%, δύναται να ανοίξουν το δρόμο έκτακτης εισαγωγής μιας εταιρείας στον δείκτη.

Η JP Morgan με ανάλυσή της θεωρούσε πιθανή την αναβάθμιση της Alpha Bank στους δείκτες MSCI και την αύξηση της βαρύτητας της μετοχής στον FTSE Emerging Markets μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ.

Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι η Alpha Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς πρόσφατα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 800.000 ευρώ με την έκδοση 800 εκατ. νέων μετοχών, αυξάνοντας το σύνολο των μετοχών της στα 2.346 εκατομμύρια.

Καθώς η ΑΜΚ αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της συνολικής της κεφαλαιοποίησης κατά περισσότερο από 50%, η MSCI είναι πιθανό να πραγματοποιήσει σχετική επαναξιολόγηση.

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ η κεφαλαιοποίηση της Alpha είναι μεγαλύτερη από τα κριτήρια ένταξης στον δείκτη MSCI Greece και η MSCI ενδέχεται να την αναβαθμίσει στον MSCI Emerging Standard.