Έκλεισε συμφωνία με το Netflix για την αποκλειστική προβολή των ταινιών της
Sony

Έκλεισε συμφωνία με το Netflix για την αποκλειστική προβολή των ταινιών της

Netflix και Sony Pictures έδωσαν τα χέρια και από το 2022 όλες οι νέες ταινίες της γνωστής εταιρείας παραγωγής θα προβάλλονται αποκλειστικά από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, μετά την κινηματογραφική τους προβολή. 

Σύμφωνα με το CNBC, δεν έχουν γίνει γνωστό η χρονική διάρκεια και τα οικονομικά δεδομένα της σημαντικής συμφωνίας που δίνει σημαντικό προβάδισμα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών προβολών. Όπως όμως αναφέρεται μέσω πηγής στο Variety, το Netflix θα καταβάλλει το ποσό ρεκόρ του 1 δισ. δολαρίων στην Sony για 4 χρόνια. Χωρίς ωστόσο από αυτό να αποκλείεται να δώσει τα δικαιώματα και αλλού, ωστόσο αφού η εταιρεία δεν έχει την δική της πλατφόρμα, αυτό κάνει το Netflix να έχει το “πάνω χέρι”.

Πηγές με γνώση της συμφωνίας ανέφεραν επίσης ότι το Netflix θα χρηματοδοτεί συγκεκριμένο αριθμό παραγωγών για τη Sony που αναμένεται να στέλνει κατευθείαν στο streaming κάποια μικρότερης εμβέλειας πρότζεκτ.

Βάσει των προγραμματισμένων κυκλοφοριών, ορισμένες από τις νέες ταινίες που αναμένονται την επόμενη χρονιά από τη Sony Pictures είναι οι: Morbius, Uncharted, Bullet Train, Venom αλλά και το Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Παράλληλα, νέες ταινίες που αναμένονται και περιλαμβάνονται στο deal με το Netflix είναι το Jumanji και το Bad Boys, ενώ σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το Netflix θα έχει πρόσβαση και σε προγενέστερες ταινίες από την ταινιοθήκη της Sony.