EasyJet: Κάτω από 30% πλέον το μερίδιο της οικογένειας Χατζηιωάννου

EasyJet: Κάτω από 30% πλέον το μερίδιο της οικογένειας Χατζηιωάννου

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει πλέον μερίδιο στην εταιρεία μικρότερο του 30%.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της EasyJet, παραμένει, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, αλλά έχει ασκήσει κριτική στην διοίκηση για την στρατηγική της. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά επιχείρησε να εκδιώξει τον CEO, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και άλλα στελέχη, εκφράζοντας τη διαφωνία του για το πώς χειρίστηκαν την πανδημία του κορονοϊού.

Την προηγούμενη εβδομάδα η EasyJet συγκέντρωσε περίπου 419 εκατ. λίρες από τοποθέτηση μετοχών ώστε να ενισχύσει τα οικονομικά της.

«Ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης μετοχών χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων που ανακοινώθηκε στις 24 Ιουνίου 2020, η οικογένεια Χατζηιωάννου δεν κατέχει πλέον το 30% ή παραπάνω του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας» αναφέρει η ανακοίνωση της EasyJet.

Το μερίδιο της οικογένειας Χατζηιωάννου μειώθηκε σε 29,99% από περίπου 33% που κατείχε. Το ποσοστό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, αν εγκριθεί το υπό όρους σκέλους της τοποθέτησης μετοχών από τους επενδυτές στις 14 Ιουλίου.