7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

e-fresh.gr: Το success story των ελληνικών online supermarket γίνεται 5 και...γιορτάζει

e-fresh.gr: Το success story των ελληνικών online supermarket γίνεται 5 και...γιορτάζει

Στον κόσμο του επιχειρείν, δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας  χωρίς καινοτομία, αξιοπιστία, συνέπεια και προσήλωση στην ποιότητα του τελικού προϊόντος. Για το e-fresh, που την περίοδο αυτή συμπληρώνει τα πέντε του χρόνια «ζωής» όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάστηκαν και με μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα, που κατάληξε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο και μοναδικό ανεξάρτητο online σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Με υπηρεσίες και ποιότητα που θέτουν νέα δεδομένα στη λιανική. Και για το λόγο αυτό το «γιορτάζει»…

Μπαίνοντας σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό χώρο, που συνδυάζει δύο ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς κλάδους,  με χαμηλά περιθώρια κέρδους (τη λιανική τροφίμων και τις ταχυμεταφορές), το e-fresh πετυχαίνει τον διπλασιασμό των μεγεθών του σχεδόν κάθε χρόνο. Ένα επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο, που όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη αγορά οφείλεται στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, αλλά και σε άλλη μία παράμετρο: το γεγονός ότι ως επιχείρηση ελέγχει όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την επιλογή των προϊόντων που εμπορεύεται μέχρι και τη διανομή στον καταναλωτή. 

Το e-fresh είναι το πρώτο online σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο να εξυπηρετεί αποκλειστικά διαδικτυακές αγορές . Προσφέρει την δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους 24 ώρες τη μέρα και 7 μέρες την εβδομάδα, ανάμεσα από χιλιάδες γνωστά προϊόντα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν κάποιο φυσικό κατάστημα. Απλά, επιλέγουν την παραγγελία τους μέσα από ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο και φιλικό στο χρήστη site και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το χρόνο παράδοσης στο σπίτι τους. 

Ανακαλύψτε τα κρυμμένα προϊόντα και μπείτε στην κλήρωση εδώ

Η εφαρμογή και διατήρηση υψηλών ποιοτικών προτύπων είναι από τα κεντρικά γνωρίσματα στη λειτουργία του e-fresh. Η εταιρεία διαθέτει και αναπτύσσει διαρκώς, καθώς εξελίσσεται, τις δικές της εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις οποίες γίνεται η παραλαβή και αποθήκευση των προϊόντων  που εμπορεύεται. Σε ολόκληρο το φάσμα της διαδικασίας, διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι ποιότητας των προϊόντων, και τήρηση των μέτρων προστασίας του προσωπικού, και κατ' επέκταση των πελατών. Μια παράμετρος με ιδιαίτερη σημασία στην περίοδο της πανδημίας, που εξασφάλισε υψηλές υγειονομικές συνθήκες, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και μεγαλύτερα μερίδια για την εταιρεία.

Οι online αγορές από το e-fresh δεν έχουν κανέναν από τους περιορισμούς των e-shops και οι πελάτες του θα «συναντήσουν» στα ηλεκτρονικά «ράφια» όσα θα βρουν και στα μεγαλύτερα φυσικά σουπερ μάρκετς, με δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία ποικιλία 15.000 προϊόντων. Κάτι που τους προσφέρει την ευχέρεια να κάνουν όλες τις αγορές για το σπίτι, και όχι μόνο.Από καθαριστικά και τρόφιμα, μέχρι παιχνίδια και καλλυντικά. 

Όλα παραδίδονται με συνέπεια και ασφάλεια στο σπίτι από ειδικά εκπαιδευμένους εργαζόμενους της τις εταιρείας με ιδιόκτητα vans που φέρουν το χαρακτηριστικό άσπρο &- πράσινο logo με το φυλλαράκι που τονίζει το σεβασμό στο περιβάλλον. Τα φορτηγά – ψυγεία της e-fresh διαθέτουν 3 ξεχωριστούς χώρους ψύξης ανά κατηγορία προϊόντων (ξηρό, νωπό και κατεψυγμένο φορτίο) ώστε όλα να φτάνουν στους πελάτες χωρίς την παραμικρή αλλοίωση. Πρόκειται για μία υπηρεσία με ιδιαίτερη σημασία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την ίδια στιγμή, η δυνατότητα του πελάτη να επιλέξει ο ίδιος το χρόνο παράδοσης, προσφέρει σημαντική διευκόλυνση τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε νέες οικογένειες με παιδιά αλλά και τις  ευαίσθητες ομάδες, εξοικονομώντας χρόνο και παρέχοντας ασφάλεια. Μια επιλογή που αποδείχθηκε «χρυσή» για μεγάλο μέρος των πελατών του e-fresh την περίοδο της πανδημίας.

Άλλωστε, η εμπορική φιλοσοφία του είναι εντελώς διαφορετική από πλατφόρμες διανομής προϊόντων, οι οποίες αναλαμβάνουν μόνο τη μεταφορά από άλλα καταστήματα ή διαθέτουν περιορισμένους καταλόγους σε είδη μικρής λιανικής. Αντίθετα, το e-fresh προσφέρει πλήρη κατάλογο και προϊόντα τα οποία αποθηκεύει και μεταφέρει από τις δικές του αποθήκες, έχοντας τη δυνατότητα να εγγυηθεί και την ποιότητά τους.

Μια επιπλέον καινοτομία που   βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της εμπορικής πολιτικής του e-fresh, είναι το bio-section. Το εξειδικευμένο τμήμα  με βιολογικά προϊόντα, με τεράστια ποικιλία σε όλες τις κατηγορίες,   από φρέσκα  φρούτα και  λαχανικά μέχρι εξειδικευμένα brands με bio & organic προϊόντα. Μάλιστα η εταιρεία ετοιμάζει ειδική κατηγορία αποκλειστικά με vegan προϊόντα, ακολουθώντας τόσο τις ανάγκες των πελατών της, όσο και ανταποκρινόμενη στην παγκόσμια τάση για μια πιο βιώσιμη διατροφική αλυσίδα.

Οι πελάτες του e-fresh, είναι κάθε μέρα «αντιμέτωποι» και με μία ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία, καθώς η εταιρεία αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να προσαρμόζεται κάθε μέρα στις απαιτήσεις του κοινού. Το site e-fresh ενσωματώνει ιδιαίτερα καινοτόμα features πλοήγησης. Το «γρήγορο καλάθι» αποθηκεύει όλα τα προϊόντα που αγοράζει κανείς συχνά επιτρέποντας στον καταναλωτή να γεμίσει το καλάθι του με λίγα κλικ. Με το meal planner ο πελάτης μπορεί να επιλέξει απευθείας τις συνταγές που επιθυμεί και να αγοράσει αυτόματα όλα τα προϊόντα που απαιτούνται για την εκτέλεσή της, με ένα κλικ, μόνο. Με το φωνητικό search, ο αγοραστής μπορεί να απευθυνθεί μέσω κινητού ή υπολογιστή για το προϊόν που επιθυμεί και η …αποθήκη θα του εμφανίσει τα αποτελέσματα χωρίς να πατήσει ούτε ένα πλήκτρο. Τελευταία καινοτομία, το ολοκαίνουριο edit order που επιτρέπει την τροποποίηση μιας παραγγελίας, ακόμη κι αν αυτή έχει γίνει!

Ανεβάζοντας τα standards εξυπηρέτησης, η e-fresh αναλαμβάνει και τη διανομή και προώθηση καινοτόμων ελληνικών brands όπως ο Τερκενλής, ο Κωσταρέλλος, τα προϊόντα Agnotois και πολλά άλλα που ξεκίνησαν να διανέμονται σε online supermarket μέσα από την e-fresh.

Στο e-fresh σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η πολύ αυστηρή πολιτική γύρω από τις προσφορές, έτσι ώστε να διατηρεί τις καλύτερες δυνατές τιμές και να προσφέρει σημαντικό όφελος σε κάθε παραγγελία. Από το Pick&Mix που συνδυάζει τα αγαπημένα προϊόντα κάθε καταναλωτή με εκπτώσεις έως 20%, έως τις εποχικές προσφορές που διαμορφώνονται για ειδικές εμπορικές περιόδους όπως η Black Friday και τα Χριστούγεννα.

Γιορτάζοντας τα 5 χρόνια

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και σκληρής δουλειάς ώστε να χτιστούν όλες αυτές οι υπηρεσίες για τον πελάτη, το e-fresh δικαιολογημένα υπερηφανεύεται για τις σχεδόν 1 εκατομμύριο παραδόσεις προϊόντων, αλλά και τις χιλιάδες μαρτυρίες χρηστών-καταναλωτών του, που περιγράφουν πόσο οι υπηρεσίες αυτές φάνηκαν χρήσιμες και υποστηρικτικές, ιδίως την περίοδο των lockdowns. 

Για το λόγο αυτό, το e-fresh έχει κάθε λόγο να γιορτάζει και ανταμείβει όλους τους πελάτες του, ενώ καλεί και νέους να τη γνωρίσουν, προσφέροντας:

  • μοναδικές εκπτώσεις σε 5δες προϊόντων που θα υπάρχουν αποκλειστικά στο e-fresh,
     
  • 2 διαφορετικά δώρα κάθε μέρα με κάθε παραγγελία, και 
     
  • ένα διαγωνισμό με ένα ταξίδι για 2 άτομα και 5 δωροεπιταγές των 50€ μέσα από ένα πολύ fun 'παιχνίδι' στο οποίο ο χρήστης θα αναζητεί τυχερά προϊόντα στο site και το app του e-fresh.