ΔΝΤ: Για το χρέος δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές με τους Ευρωπαίους

ΔΝΤ: Για το χρέος δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές με τους Ευρωπαίους

«Άλλα λόγια ν'' αγαπιόμαστε» ήταν η προσέγγιση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον ως προς το ελληνικό ζήτημα, καθώς δεν έδωσε καμία απάντηση ως προς τη στάση του Ταμείου απέναντι σε ενδεχόμενες τεχνικές συζητήσεις για το ελληνικό χρέος. Υπενθύμισε ωστόσο ότι το χρέος αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε πρόγραμμα.

Ως προς τις εξελίξεις, για μια ακόμα φορά ο Gerry Rice, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει προχωρήσει σε μια επί της αρχής έγκριση του ελληνικού προγράμματος και για να αποφασίσει μια ενδεχόμενη επιστροφή του θα πρέπει να υλοποιηθούν και τα δύο σκέλη που ζητάει: οι μεταρρυθμίσεις και η ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου σχολίασε πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της γ'' αξιολόγησης βρίσκεται προς το τέλος και παρέπεμψε στο Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου όπου, όπως σχολίασε, «μένει να δούμε τι θα γίνει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν αρκούν οι τεχνικές συζητήσεις των Ευρωπαίων για το χρέος, ώστε να αποφασίσει το Ταμείο τις μελλοντικές κινήσεις του – είτε μέσω χρηματοδότησης είτε με κάποιο συμβουλευτικό ρόλο – ο G. Rice απάντησε πως «υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαφορές με τους Ευρωπαίους». Τόνισε πως «εργαζόμαστε στενά με τους ευρωπαίους εταίρους για να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές».

Διαβάστε ακόμη: 

- Eurasia Group: Ανατροπή σκηνικού με το ΔΝΤ να επιδιώκει πλήρη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα