ΔΝΤ: Απόφαση της Ελλάδας ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων

ΔΝΤ: Απόφαση της Ελλάδας ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων

Απόφαση των ελληνικών αρχών σε συνεργασία με τους ευρωπαίους πιστωτές είναι ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Όπως σημείωσε, έγκειται στις ελληνικές αρχές αλλά και τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας εάν θα αποφασίσουν την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων, κάτι που θα μείωνε το συνολικό κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Τζ. Ράις, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, η Ελλάδα είναι σε καλύτερο δρόμο τόσο ως προς τη βιωσιμότητα των οικονομικών της όσο και ως προς την ανάκτηση της ανάπτυξής της.

Κληθείς να σχολιάσει αν η «αδύναμη πειθαρχία πληρωμών», που επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, αποτελεί ένα πολιτισμικό χαρακτηριστικό ή μια κληρονομιά της κρίσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου περιορίστηκε στο να επαινέσει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη ενημέρωση του Τζ. Ράις, την 7η Μαρτίου, ο εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως το ΔΝΤ δεν έχει καμία ενημέρωση ως προς οποιαδήποτε πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει πρόωρα μέρος δανείων προς το Ταμείο, ενώ ξεκαθάρισε πως πρόκειται για απόφαση της Ελλάδας. Ωστόσο, είχε αναφέρει πως ακόμα και να γινόταν κάτι τέτοιο, δεν θα επηρέαζε τη διαδικασία μεταμνημονιακής παρακολούθησης της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

- Επιβεβαιώνει ο Μ. Ψαλιδόπουλος ότι η Αθήνα εξετάζει την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ

- Κινήσεις εντυπωσιασμού με αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ πριν τις ευρωεκλογές