Deliveroo: Διπλασιάστηκαν οι συναλλαγές της για το α' εξάμηνο

Deliveroo: Διπλασιάστηκαν οι συναλλαγές της για το α' εξάμηνο

Άνω του διπλάσιου αυξήθηκαν οι συναλλαγές της Deliveroo για το α' εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής delivery προϊόντων.

Ειδικότερα, οι συναλλαγές στα άνω των 115.000 εστιατορίων και παράδοσης προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες 11 χώρες, αυξήθηκαν κατά 102% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2020, στα 3,386 δισ. στερλινών.

Η Deliveroo ανέφερε πως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και η επανεκκίνηση της λειτουργίας των εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επηρέασαν αρνητικά τα εταιρικά της αποτελέσματα. 

Πρόσφατα, η γερμανική Delivery Hero απέκτησε ποσοστό 5,09% στην ανταγωνιστική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Deliveroo, οδηγώντας τη μετοχή της βρετανικής εταιρείας στο υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο.

Η Deliveroo που ιδρύθηκε το 2013, έλαβε ώθηση από την Amazon το 2019 όταν ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου διεξήγαγε έναν γύρο χρηματοδότησης 575 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία. Από την άλλη, η Delivery Hero, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Deliveroo με κεφαλαιοποίηση περίπου 30 δισ. ευρώ (35 δισ. δολάρια), κατέχει επίσης μειοψηφικά μερίδια σε εταιρείες διανομής τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των Glovo, Just Eat Takeaway, Rappi και Zomato.