Credit Agricole Ιταλία: Κανένας λόγος αλλαγής της «δίκαιης» προσφοράς για την Creval

Credit Agricole Ιταλία: Κανένας λόγος αλλαγής της «δίκαιης» προσφοράς για την Creval

Η πρόταση εξαγοράς με μετρητά από το ιταλικό τμήμα της Credit Agricole για την ανταγωνίστρια Creval είναι «δίκαιη» και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τροποποιηθεί, δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζες στην Ιταλία.

Η γαλλική Credit Agricole προσέφερε αυτόν τον μήνα 10.50 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγορά της ιταλικής τράπεζας, φέρνοντας τη συνολική επένδυση στα 737 εκατ. ευρώ.

Η Creval δήλωσε ότι η προσφορά ήταν «αναπάντεχη και χωρίς προηγούμενη συμφωνία», και πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι θα διεκδικήσει καλύτερη τιμή.

Ο επικεφαλής της Credit Agricole Ιταλίας δήλωσε ότι η προσφορά λαμβάνει πλήρως υπόψη της τον τζίρο της Creval, και προσφέρει ένα από τα υψηλότερα premium του κλάδου.

«Πρόκειται για την μοναδική προσφορά σε μετρητά στην Ιταλία εδώ και 20 χρόνια…Την θεωρούμε φιλική, διότι παράγει αξία για όλους: μετόχους, πελάτες και εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Credit Agricole έχει περιθώριο βελτίωσης της προσφοράς της, ειδικά αν υπολογίσει κανείς τις φοροαπαλλαγές που θα εφαρμόσει η Ιταλία από το 2021 για την ενθάρρυνση των συγχωνεύσεων.

Η κίνηση της Credit Agricole έρχεται μετά το αδιέξοδο των συνομιλίων για μία πιο φιλόδοξη συγχώνευση με την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, την Banco BPM, που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 187 δισ. ευρώ, ενώ η Creval 24 δισ. ευρώ.

«Από στρατηγικής άποψης, ωστόσο, μία συμφωνία με την Banco BPM θα είχε εντελώς διαφορετικό αντίκτυπο», δήλωσε ο επικεφαλής της Credit Agricole, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.