Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, 12:22

-A +A

Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν να γίνουν... Γερμανοί ενόψει Brexit

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, 12:22
Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν να γίνουν... Γερμανοί ενόψει Brexit
-A +A

Όσο το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει όλο και πιο πολύ, πολλοί Βρετανοί έσπευσαν να πάρουν γερμανική υπηκοότητα με στόχο να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους με το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Γερμανία κατάφερε να γίνει το «άσυλο» των Βρετανών, με τον αριθμό των κατόχων βρετανικών διαβατηρίων που έγιναν Γερμανοί πολίτες πέρυσι να καταγράφει αύξηση 162%.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικών της Γερμανίας, σχεδόν 7.500 Βρετανοί πήραν γερμανική υπηκοότητα την περσινή χρονιά.

Αυτό σημειώθηκε έπειτα από μια αύξηση κατά 361% που είχε καταγραφεί την ακριβώς προηγούμενη χρονιά, το 2016, και είχε ανεβάσει σε περίπου 10.400 τον συνολικό αριθμό των Βρετανών που πήραν γερμανική υπηκοότητα τα δύο αυτά χρόνια.

«Ο συσχετισμός με το Brexit είναι προφανής», ανακοίνωσε το Γραφείο, σημειώνοντας ότι οι Βρετανοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην οποία χορηγήθηκε πέρυσι η γερμανική υπηκοότητα μετά τους σχεδόν 15.000 Τούρκους που έγιναν Γερμανοί πολίτες.

Καθώς ακόμη δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια συμφωνία για το Brexit, παρά το γεγονός ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2019, πολλοί Βρετανοί ανησυχούν ότι θα χάσουν το δικαίωμά τους να ζουν και να εργάζονται στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία χαίρει μιας ασυνήθιστα μακράς περιόδου ανάπτυξης και μιας χαμηλής σε επίπεδα ρεκόρ ανεργίας.

Οι Βρετανοί χρειάζεται συνήθως να έχουν ζήσει στη Γερμανία 8 χρόνια προκειμένου να πληρούν τα κριτήρια για να πάρουν τη γερμανική υπηκοότητα. Ωστόσο, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη μετακίνηση στην Ένωση, φροντίζουν από τώρα να έχουν τη δυνατότητα να του πράξουν εφόσον επιθυμούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα